1 Ocak 2011 Cumartesi

XING Türkiye Ofisi Kapanıyor ve Operasyon Hamburg Merkeze Taşınıyor


Türkiye’de 1 milyondan fazla üyeye sahip olan iş ağı XING, aldığı bir kararla Türkiye ve İspanya’da bulunan yurtdışı ofislerini merkeze, Almanya’ya, taşıma kararı aldı. Bu kararın arkasında şirketin stratejisi gereği üye aktivitesini artırmak ve bunun için de yerel ofisler yerine merkezde ürünün kendisine önem verilmesi yatıyor.

Konuyla ilgili XING Türkiye Ülke Müdürü Hakan Gönenli’yle görüştüm. 31 Ocak 2011′e kadar Türkiye ofisinden Almanya Hamburg’daki merkeze geçişin tamamlanacağını söyledi ve şu anda XING Türkiye çalışanlarına bu yönde bir opsiyonun sunulduğunu belirtti. Opsiyonu kabul eden çalışanlar bu tarihten sonra Almanya’da merkez ofiste çalışmalarını sürdürecekler. Ancak Hakan Gönenli bu opsiyonu değerlendirmeyeceğini ama 31 Ocak 2011′e kadar geçişin sağlıklı olması amacıyla operasyonun başında kalacağını dile getirdi.

XING’in Türkiye üye sayıları servisin genelinin neredeyse %10′unu kapsıyor. 2010 üçüncü çeyrek raporunda belirtildiği üzere toplamda 10,11 milyon üyeye sahip olan XING’in Türkiye dışında ofisinin olduğu bir diğer ülkede, İspanya’da, ise 1,54 milyon üyesi bulunuyor. Diğer taraftan ek bilgi olmasında fayda var, Türkiye’de aktif olarak kullanılan bir diğer iş ağı LinkedIn’in de Türkiye’de yaklaşık 350 bin üyesi bulunuyor.

Cember.net’in satın alınmasının ardından üye sayıları anlamında önemli hedeflerin gerçekleştirildiği XING Türkiye’de bundan sonra operasyonun Hamburg merkezinden sürdürülecek olması şirketin stratejileri doğrultusunda bence yerinde bir karar. Üye sayılarının yanı sıra, üye aktivitesini artırma kararı alan ve bunu da ürüne odaklanarak geliştirmelerle sağlamayı planlayan şirketin yerel ofislerde operasyon yürütmesi şu aşamada zaten anlamlı olmayacaktır.



Şu aşamada kesin olarak XING Türkiye ofisinden Ülke Müdürü Hakan Gönenli’nin merkeze taşınma opsiyonunu kabul etmediğini bu sebeple de 31 Ocak 2011′den itibaren görevini bırakacağını biliyoruz.

Kaynak: Webrazzi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder