6 Mart 2011 Pazar

Etiketi kaldır...


Almanya'da işverenlerin yüzde 59'u işe alım tercihlerini adayların sosyal sitelerdeki profillerine bakarak yapıyor.

Facebook'ta "etiket" koyduğunuz fotoğraflar yüzünden işsiz kalabilirsiniz. Avrupa Birliği çapında yapılan bir araştırma AB genelinde işverenlerin yüzde 43'ü işe alım tercihlerini adayların sosyal sitelerdeki profillerine bakarak yaptığını gösterdi. Bu oran Almanya'da yüzde 59, İngiltere'de yüzde 47, Fransa'da ise yüzde 23 iken ABD'de yüzde 79'a çıkıyor. Adaylara verilen ret cevaplarına dair ortak açıklama olarak da "kişilerin internette yaptığı uygunsuz yorum ve yayınladığı yazılar" gösteriliyor. Özellikle ABD ve İngiltere'de başvuruların önemli bir kısmı (sırasıyla yüzde 70 - yüzde 41) Facebook, Tweeter, Myspace'deki profilleri nedeniyle geri çevriliyor.

Türkiye için şimdilik telaşa mahal yok. Yenibiris.com editörü Didem Tekin kritik pozisyonlar için münferit şekilde profillere bakılabileceğini fakat genelde böyle bir eğilim olmadığını belirtiyor. Garanti Bankası İnsan Kaynakları Koordinatörü Osman Tüzün ise profilleri kontrol etme uygulamaları olmadığını ve geleneksel CV-mülakat metodunu takip ettiklerini vurguluyor.

Yine de eğlenilen bir gece sonrası internete yüklenen fotoğraflara dikkat etmek için yeteri kadar sebep var gibi duruyor.

Berkan Özyer 


Newsweek Türkiye sayı: 69

1 yorum:

  1. Bana 5.000.000,00 USD kredi veren kredi şirketi Diğer kredi yatırımcıları teklifimi ihmal ettiğinde ancak bay benjamin lee bana başarı kredisi verdiğinde. doğrudan kredi finansmanı ve yatırım açısından projeye giriyorlar. sermaye piyasası fonlarına erişim arayan şirketlere ve bireylere finansman çözümleri sağlarlar, projenizi finanse etmenize veya işinizi büyütmenize yardımcı olabilirler .. E-posta İletişim ::::
    247officedept@gmail.com
    + 1- (989-394-3740) 'a whatsapp Numarasına yazın

    YanıtlaSil